ყავის ცივი კოქტეილები ცხელი ზაფხულისთვის

პოპულარული

ყავის ცივი კოქტეილები ცხელი ზაფხულისთვის

ზაფხულის ცხელ დღეებშიც კი, არ იტყვის არცერთი კოფემანი უარს საყვარელ სასმელზე მით უფრო მაშინ, როცა თავისუფლად შეიძლება უამრავი უგემრიელესი ცივი კოქტეილის მომზადება.

კლასიკური ცივი ფრაპე – ინგრედიენტები: ორმაგი ესპრესო, 100 მილილიტრი რძე, შაქრის ან შოკოლადის სიროფი, შოკოლადის ნატეხი, ყავის მარცვალი, ცოტა ყინული. მომზადების წესი – ერთმანეთში კარგად არეული ესპრესო, შაქრის (შოკოლადის) სიროფი და რძე ჩაასხით ჭიქაში წვრილად დაფხვნილი ყინულით, მორთეთ შოკოლადის ნატეხით და ყავის მარცვლებით.

შოკოლადისა და პიტნის სიამოვნება – ინგრედიენტები: 150 გრამი ახლად მოდუღებული ყავა, 100 გრამი შავი შოკოლადი, პიტნის სიროფი ან ლიქიორი, ნაღების ნაყინი. მომზადების წესი: გაადნეთ შოკოლადი ახლად მოდუღებულ ყავაში, გაცივების შემდეგ კი, დაუმატეთ  სიროფი და აურიეთ ბლენდერში. ჩაყარეთ ბოკალში წვრილად დაფხვნილი ყინული, დაასხით მომზადებული ნარევი, დაუმატეთ ნაყინი და მორთეთ შოკოლადის ნატეხით.

ბანანის ყავა ტკბილის მოყვარულთათვის – ინგრედიენტები: 350 მილილიტრი ყავა, 1 ბანანი, ცოტა დარიჩინი და გახეხილი შოკოლადი. მომზადების წესი: მოდუღებულ და გაცივებულ ყავას დაუმატეთ ნაყინი და ბანანის პიურე, მერე კი, ყველაფერი ბლენდერში ათქვიფეთ. ჩაყარეთ წიქაში დაფხვნილი ყინული, დაასხით ნარევი და მორთეთ შოკოლადის ნატეხით.

ფორთოხლის აფეთქება – ინგრედიენტები: 200 მილილიტრი ახლად მოდუღებული ყავა, 2 ფორთოხალი, შაქრის ფქვილი, ათქვეფილი ნაღები, ორცხობილას ნატეხი, თხილი. მომზადების წესი: ჩაყარეთ პატარა ქვაბში ფორთოხლის ცედრა და შაქრის ფქვილი, დაასხით ერთი ჭიქა წყალი და ადუღეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთი, მიღებული სიროფი კი გააცივეთ. ახლადმოდუღებულ და გაცივებულ ყავას დაუმატეთ ფორთოხლის წვენი, სიროფი და კარგად აურიეთ, ჩაასხით ჭიქაში დაფხვნილი ყინულით, დაუმატეთ ნაღები, მორთეთ ორცხობილას ნატეხითა და თხილით.

ზაფხულის ყავის სმუზი – ინგრედიენტები: 200 მილილიტრი ესპრესო, 1 ბანანი, 150 მილილიტრი იოგურტი, ცოტა დარიჩინი, 1 ჩაის კოვზი კაკაო, ცოტა კენკრა, ათქვეფილი ნაღები, შოკოლადის სიროფი და ნუში. მომზადების წესი: ჩაყარეთ ჭიქაში წვრილად დატეხილი ყინული და დაუმატეთ ბლენდერში არეული იოგურტი, ბანანი, კენკრა, ყავა, კაკაო და დარიჩინი, მორთეთ ნაღებით, სიროფით და ნუშით.

ყავის მარწყვი – ინგრედიენტები: 2 ჭიქა ესპრესო, 2 ჩაის კოვზი ჟოლოს სიროფი, 2 ჩაის კოვზი შოკოლადის სიროფი, მარწყვი, ათქვეფილი ნაღები, ნაყინი, კაკაო და ყავის მარცვალი. მომზადების წესი: ჩაყარეთ ჭიქაში დაფხვნილი ყინული და წვრილად დაჭრილი მარწყვი, დაასხით შოკოლადის სიროფი, ახლად მოდუღებული და გაცივებული ყავა, მერე კი, მორთეთ ნაღებით, ნაყინის ბურთებით, კაკაოთი და ყავის მარცვლებით.

 

რჩევები /

|

24 ივლისი, 2018

|

საკვანძო სიტყვები

WP_Query Object
(
    [query] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinaria
                                    [1] => yavis-koqteili
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 268658
                )

        )

    [query_vars] => Array
        (
            [post_type] => post
            [post_status] => publish
            [posts_per_page] => 3
            [orderby] => ASC
            [tax_query] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [field] => slug
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinaria
                                    [1] => yavis-koqteili
                                )

                        )

                )

            [post__not_in] => Array
                (
                    [0] => 268658
                )

            [error] => 
            [m] => 
            [p] => 0
            [post_parent] => 
            [subpost] => 
            [subpost_id] => 
            [attachment] => 
            [attachment_id] => 0
            [name] => 
            [static] => 
            [pagename] => 
            [page_id] => 0
            [second] => 
            [minute] => 
            [hour] => 
            [day] => 0
            [monthnum] => 0
            [year] => 0
            [w] => 0
            [category_name] => 
            [tag] => 
            [cat] => 
            [tag_id] => 6667
            [author] => 
            [author_name] => 
            [feed] => 
            [tb] => 
            [paged] => 0
            [meta_key] => 
            [meta_value] => 
            [preview] => 
            [s] => 
            [sentence] => 
            [title] => 
            [fields] => 
            [menu_order] => 
            [embed] => 
            [category__in] => Array
                (
                )

            [category__not_in] => Array
                (
                )

            [category__and] => Array
                (
                )

            [post__in] => Array
                (
                )

            [post_name__in] => Array
                (
                )

            [tag__in] => Array
                (
                )

            [tag__not_in] => Array
                (
                )

            [tag__and] => Array
                (
                )

            [tag_slug__in] => Array
                (
                )

            [tag_slug__and] => Array
                (
                )

            [post_parent__in] => Array
                (
                )

            [post_parent__not_in] => Array
                (
                )

            [author__in] => Array
                (
                )

            [author__not_in] => Array
                (
                )

            [ignore_sticky_posts] => 
            [suppress_filters] => 
            [cache_results] => 1
            [update_post_term_cache] => 1
            [lazy_load_term_meta] => 1
            [update_post_meta_cache] => 1
            [nopaging] => 
            [comments_per_page] => 50
            [no_found_rows] => 
            [order] => DESC
        )

    [tax_query] => WP_Tax_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [taxonomy] => post_tag
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinaria
                                    [1] => yavis-koqteili
                                )

                            [field] => slug
                            [operator] => IN
                            [include_children] => 1
                        )

                )

            [relation] => AND
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                    [0] => mob1n_term_relationships
                )

            [queried_terms] => Array
                (
                    [post_tag] => Array
                        (
                            [terms] => Array
                                (
                                    [0] => kulinaria
                                    [1] => yavis-koqteili
                                )

                            [field] => slug
                        )

                )

            [primary_table] => mob1n_posts
            [primary_id_column] => ID
        )

    [meta_query] => WP_Meta_Query Object
        (
            [queries] => Array
                (
                )

            [relation] => 
            [meta_table] => 
            [meta_id_column] => 
            [primary_table] => 
            [primary_id_column] => 
            [table_aliases:protected] => Array
                (
                )

            [clauses:protected] => Array
                (
                )

            [has_or_relation:protected] => 
        )

    [date_query] => 
    [request] => SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS  mob1n_posts.ID FROM mob1n_posts  LEFT JOIN mob1n_term_relationships ON (mob1n_posts.ID = mob1n_term_relationships.object_id) WHERE 1=1  AND mob1n_posts.ID NOT IN (268658) AND ( 
  mob1n_term_relationships.term_taxonomy_id IN (6667,18188)
) AND mob1n_posts.post_type = 'post' AND ((mob1n_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY mob1n_posts.ID ORDER BY mob1n_posts.post_date DESC LIMIT 0, 3
    [posts] => Array
        (
            [0] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 279895
                    [post_author] => 16
                    [post_date] => 2018-08-31 13:15:15
                    [post_date_gmt] => 2018-08-31 09:15:15
                    [post_content] => საქართველოში გასტრონომიული ტურიზმის პოპულარიზაციის მიზნით, ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების სამინისტროს ტურიზმის ეროვნულმა ადმინისტრაციამ პრესტური მოაწყო.

ღვინის ტურიზმისა და კულინარიის თემატიკაზე მომუშავე საერთაშორისო ჟურნალისტები და ბლოგერები თბილისს, მცხეთას და კახეთის რეგიონს ეწვივნენ. პრესტურიში 13 ჟურნალისტი მონაწილეობდა მათ შორის: ესპანეთიდან, იტალიიდან, რუმინეთიდან თურქეთიდან და ტაილანდიდან. ტურის მონაწილეებს შეხვდნენ ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ხელმძღვანელი გიორგი ჩოგოვაძე და თბილისის მერიის ეკონომიკური განვითარების საქალაქო სამსახურის უფროსი ანდრია ბასილაია.

უცხოელი ჟურნალისტები და ბლოგერები საერთაშორისო მაღალრეიტინგული კულინარიული ჟურნალებისთვის საქართველოს შესახებ სტატიებს მოამზადებენ. ტურის მიზანია საერთაშორისო ბაზარზე საქართველოს როგორც კულინარიული ტურიზმის მიმართულების წარმოჩინება და თბილისის როგორც ერთ-ერთი წამყვანი Fine Dining ქალაქის პოპულარიზაცია.

[gallery columns="4" link="file" ids="279900,279901,279902,279903"]
                    [post_title] => მსოფლიოში თბილისის, როგორც წამყვანი Fine Dining ქალაქის პოპულარიზაცია იგეგმება
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => msoflioshi-tbilisis-rogorc-wamyvani-fine-dining-qalaqis-popularizacia-igegmeba
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-08-31 13:15:15
                    [post_modified_gmt] => 2018-08-31 09:15:15
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=279895
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [1] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 141998
                    [post_author] => 11
                    [post_date] => 2018-08-31 09:00:44
                    [post_date_gmt] => 2018-08-31 05:00:44
                    [post_content] => სახლში მომზადებული ლიმონათის მთავარი ინგრედიენტები ლიმონის წვენი, წყალი და შაქარია. თუმცა, თავისუფლად შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერი ზაფხულის ხილი, კენკრა ან თუნდაც ბოსტნეული.

* კიტრის და პიტნის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 1 მოზრდილი კიტრი, 1 ჭიქა ლიმონის წვენი, 3/4 ჭიქა შაქარი, 6 ჭიქა ჩვეულებრივი ან გაზიანი წყალი, 1 დიდი ლიმონი, რამდენიმე პიტნის ფოთოლი. მომზადება: მოათავსეთ ქვაბში ნახევარი დაჭრილი კიტრი, დაუმატეთ ლიმონის წვენი, შაქარი და პიტნის ფოთოლი. დადგით ნელ ცეცხლზე და ურიეთ 5-7 წუთი, გააციეთ მიღებული მასა და გადაწურეთ. დაჭერით დარჩენილი კიტრი, ლიმონი, დაუმატეთ პიტნა და დაასხით წყალი, კარგად აურიეთ, დაუმატეთ უკვე არსებულ მასას და გააციეთ.



* ანანასის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 1 მწიფე, ნაჭრებად დაჭრილი ანანასი, 2 ლიმონის წვენი, ცოტა მარილი. მომზადება: ურიეთ ინგრედიენტები ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. თუ ტკბილი ლიმონათი გიყვართ შეგიძლიათ ცოტა თაფლიც დაუმატოთ.



* პიტნის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 3/4 ჭიქა შაქარი, 3/4 ჭიქა წყალი, 1/2 ჭიქა წვრილად დაწრილი პიტნა, 6-7 დიდი ლიმონი, 3 ჭიქა წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ქვაბში პიტნის ფოთლები და შაქარი, დაასხით წყალი, დადგით ნელ ცეცხლზე და ურიეთ შაქარის გახსნამდე. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დაახურეთ თავსახური, 30 წუთის კი, გადაწურეთ სითხე სუფთა ჭურჭელში. გაწურეთ ლიმონი, დაასხით წყალი, უკვე მომზადებული სიროფი და გააციეთ.



* ატმის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 4-5 ატამი, 4 ჭიქა წყალი, 1/4 ჭიქა წყალი, 7-8 დიდი ლიმონი. მომზადება: დაჭერით 2-3 ატამი მსხვილ ნაჭრებად, მოათავსეთ ქვაბში, დაუმატეთ წყალი, დადგით ცეცხლზე და ურიეთ ადუღებამდე. გადაიტანეთ გაციებული მასა ბლენდერში, ურიეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, მერე კი, გადაწურეთ, ჩაასხით სუფთა ჭურჭელში, დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ატმის მსხვილად დაჭრილი ნაჭრები.



* საზამთროს, კიტრის და პიტნის ლიმონათი - ინგრედიენტები:1 კგ. დაჭრილი საზამთრო კურკის გარეშე, 1/4 დაჭრილი კიტრი, 1 ჭიქა ლიმონის წვენი, 2,5 ჭიქა წყალი, 1/4 ჩვეულებრივი სიროფი, რამდენიმე პიტნის ფოთოლი. მომზადება: მოათავსეთ საზამთრო, კიტრი და პიტნა ბლენდერში, დაუმატეთ ლიმონის წვენი. მიღებული მასა გადაწურეთ, დაუმატეთ წყალი, სიროფი და კარგად აურიეთ.



* ჟოლოს ლიმონათი - ინგრედიენტები: 340 გრამი ჟოლო, 1 ჭიქა ცივი ლიმონის წვენი, 1/2 ჭიქა ცივი წყალი, 1/2 ჭიქა შაქარი, 1/2 ჭიქა თაფლი, 1 ლიტრი ცივი გაზიანი წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ჟოლო ბლენდერში, მიღებული პიურე კი, გადაიტანეთ სუფთა ჭურჭელში, დაუმატეთ შაქარი, დაასხით წყალი და ურიეთ შაქარის გახსნამდე. მიღებულ მასას დაუმატეთ ლიმონის წვენი და გაზიანი წყალი.



* მარწყვის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 6 ლიმონი, 1 ჭიქა ჩვეულებრივი სიროფი, 450 გრამი მარწყვი, 1 ლიტრი გაზიანი წყალი. მომზადება: მოათავსეთ ბლენდერში მარწყვი, დაასხით 1 ჭიქა ლიმონის წვენი და გაზიანი წყალი. მიღებულ მასას დაუმატეთ დარჩენილი ლიმონის წვენი, 1/2 ჭიქა სიროფი გაზიანი წყალი და გააციეთ.



* მაყვლის ლიმონათი - ინგრედიენტები: 6 ჭიქა წყალი, 1 ჭიქა შაქარი, 4 ლიმონი, 2 ჭიქა მაყვალი. მომზადება: ჩაასხით დიდი ზომის ქვაბში 2 ჭიქა წყალი, დაუმატეთ შაქარი და აადუღეთ. აურიეთ ბლენდერში ლიმონის წვენი და მაყვალი, გადაწურეთ, გაციების შემდეგ კი, დაუმატეთ უკვე მომზადებულ სიროფს.  


                    [post_title] => გამაგრილებელი ლიმონათის 8 გემრიელი რეცეპტი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => gamagrilebeli-limonatis-8-gemrieli-recepti
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-08-31 13:05:44
                    [post_modified_gmt] => 2018-08-31 09:05:44
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=141998
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

            [2] => WP_Post Object
                (
                    [ID] => 273646
                    [post_author] => 6
                    [post_date] => 2018-08-09 11:12:55
                    [post_date_gmt] => 2018-08-09 07:12:55
                    [post_content] => თუ ორიგინალური და გემრიელი დესერტი მოგენატრათ, მაშინ ყავის ნაყინი მოამზადეთ, რომლითაც თავადაც ისიამოვნებთ მიირთმევთ და სტუმრებსაც გაახარებთ.

 

ყავის ნაყინი - ინგრედიენტები: 4 ჩაის კოვზი ხსნადი ყავა გრანულებში, 4 კვერცხის ცილა, 1 ჭიქა შაქარი და 750 მლ. რძე. მომზადების წესი: გაათბეთ რძე ქურაზე და დაუმატეთ ყავა, კარგად აურიეთ გრანულების გახსნამდე და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე. აურიეთ შაქარი და კვერცხის ცილა, დაუმატეთ  რძეს და დადგით ნელ ცეცხლზე. ურიეთ ადუღებამდე, მერე კი, გადმოდგით ქურიდან და გააცივეთ. მიღებული მასა მოათავსეთ კონტეინერში მჭიდრო თავსახურით და რამდენიმე საათით შეინახეთ საყინულეში.



ყავის ნაყინი შავი ქლიავით - ინგრედიენტები: 400 გრამი ცხიმიანი ნაღები (33%), 1 ქილა შედედებული რძე, 1 სუფრის კოვზი დაფქვილი ხსნადი ყავა, 100 გრამი შავი ქლიავი, შოკოლადი და თხილი გემოვნებით. მომზადების წესი: დაასხით ყავას წყალი (1სუფრის კოვზი ყავა + 1 სუფრის კოვზი წყალი) და აურიეთ. ათქვიფეთ ნაღები ბლენდერში, დაუმატეთ შედედებული რძე, გახსნილი ყავა და კიდევ ერთხელ კარგად ათქვიფეთ, მიღებული მასა კი, 2-3 საათით შეინახეთ საყინულეში. კარგად გარეცხილ შავ ქლიავს დაასხით ცხელი წყალი და გააჩერეთ დარბილებამდე 5-7 წუთი, მერე კი, მსუბუქად დაჭყლიტეთ ხელით (ნუ აქცევთ ქლიავს ფაფად). გამოიღეთ მაცივრიდან გაცივებული ყავისა და რძის ნაზავი და ჩაყარეთ შავი ქლიავი, მერე კი, 2 საათით ისევ შედგით საყინულეში.



 

 

 

 

 
                    [post_title] => ყავის ნაყინის 2 მარტივი რეცეპტი
                    [post_excerpt] => 
                    [post_status] => publish
                    [comment_status] => closed
                    [ping_status] => closed
                    [post_password] => 
                    [post_name] => yavis-nayinis-2-martivi-recepti
                    [to_ping] => 
                    [pinged] => 
                    [post_modified] => 2018-08-09 11:12:55
                    [post_modified_gmt] => 2018-08-09 07:12:55
                    [post_content_filtered] => 
                    [post_parent] => 0
                    [guid] => http://fortuna.ge/?p=273646
                    [menu_order] => 0
                    [post_type] => post
                    [post_mime_type] => 
                    [comment_count] => 0
                    [filter] => raw
                )

        )

    [post_count] => 3
    [current_post] => -1
    [in_the_loop] => 
    [post] => WP_Post Object
        (
            [ID] => 279895
            [post_author] => 16
            [post_date] => 2018-08-31 13:15:15
            [post_date_gmt] => 2018-08-31 09:15:15
            [post_content] => საქართველოში გასტრონომიული ტურიზმის პოპულარიზაციის მიზნით, ეკონომიკისა და მდგრადი განვითარების სამინისტროს ტურიზმის ეროვნულმა ადმინისტრაციამ პრესტური მოაწყო.

ღვინის ტურიზმისა და კულინარიის თემატიკაზე მომუშავე საერთაშორისო ჟურნალისტები და ბლოგერები თბილისს, მცხეთას და კახეთის რეგიონს ეწვივნენ. პრესტურიში 13 ჟურნალისტი მონაწილეობდა მათ შორის: ესპანეთიდან, იტალიიდან, რუმინეთიდან თურქეთიდან და ტაილანდიდან. ტურის მონაწილეებს შეხვდნენ ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაციის ხელმძღვანელი გიორგი ჩოგოვაძე და თბილისის მერიის ეკონომიკური განვითარების საქალაქო სამსახურის უფროსი ანდრია ბასილაია.

უცხოელი ჟურნალისტები და ბლოგერები საერთაშორისო მაღალრეიტინგული კულინარიული ჟურნალებისთვის საქართველოს შესახებ სტატიებს მოამზადებენ. ტურის მიზანია საერთაშორისო ბაზარზე საქართველოს როგორც კულინარიული ტურიზმის მიმართულების წარმოჩინება და თბილისის როგორც ერთ-ერთი წამყვანი Fine Dining ქალაქის პოპულარიზაცია.

[gallery columns="4" link="file" ids="279900,279901,279902,279903"]
            [post_title] => მსოფლიოში თბილისის, როგორც წამყვანი Fine Dining ქალაქის პოპულარიზაცია იგეგმება
            [post_excerpt] => 
            [post_status] => publish
            [comment_status] => closed
            [ping_status] => closed
            [post_password] => 
            [post_name] => msoflioshi-tbilisis-rogorc-wamyvani-fine-dining-qalaqis-popularizacia-igegmeba
            [to_ping] => 
            [pinged] => 
            [post_modified] => 2018-08-31 13:15:15
            [post_modified_gmt] => 2018-08-31 09:15:15
            [post_content_filtered] => 
            [post_parent] => 0
            [guid] => http://fortuna.ge/?p=279895
            [menu_order] => 0
            [post_type] => post
            [post_mime_type] => 
            [comment_count] => 0
            [filter] => raw
        )

    [comment_count] => 0
    [current_comment] => -1
    [found_posts] => 12
    [max_num_pages] => 4
    [max_num_comment_pages] => 0
    [is_single] => 
    [is_preview] => 
    [is_page] => 
    [is_archive] => 1
    [is_date] => 
    [is_year] => 
    [is_month] => 
    [is_day] => 
    [is_time] => 
    [is_author] => 
    [is_category] => 
    [is_tag] => 1
    [is_tax] => 
    [is_search] => 
    [is_feed] => 
    [is_comment_feed] => 
    [is_trackback] => 
    [is_home] => 
    [is_privacy_policy] => 
    [is_404] => 
    [is_embed] => 
    [is_paged] => 
    [is_admin] => 
    [is_attachment] => 
    [is_singular] => 
    [is_robots] => 
    [is_posts_page] => 
    [is_post_type_archive] => 
    [query_vars_hash:WP_Query:private] => 5b5549df8018175066782f6d032dc0cc
    [query_vars_changed:WP_Query:private] => 
    [thumbnails_cached] => 
    [stopwords:WP_Query:private] => 
    [compat_fields:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => query_vars_hash
            [1] => query_vars_changed
        )

    [compat_methods:WP_Query:private] => Array
        (
            [0] => init_query_flags
            [1] => parse_tax_query
        )

)

მსგავსი სიახლეები